Mēs šo kūku sauktu vienkārši par biezpiena sacepumu. Un krēmsiera vietā izmantotu biezpienu.
Sastāvdaļas
- 90 g sviesta istabas temperatūrā
- 150 g pūdercukura
- 300 g rikotas siera vai krēmsiera
- 2 olas dzeltenumi
- 60 g saberztu mandeļu
- 2 ēdamkarotes mannas
- 1 liela citrona sula un rīvēta miziņa
- 60 g gaišo rozīņu
- Pūdercukurs apkaisīšanai
Pagatavošana
1. Sviestu saputo ar cukuru, tad pieputo rikotu vai krēmsieru. Piekuļ olu dzeltenumus. Iemaisa mandeles, mannu, citrona sulu un miziņu. Masu tur 10 minūtes, tad pievieno rozīnes.
2. Atsevišķi saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā siera maisījumā.
3. Apaļo veidni izklāj ar cepamo papīru, liek siera masu.
Veidni liek līdz 190 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30–35 minūtes, līdz kūka kļūst brūna un stingra, kad uzspiež ar pirkstiem.
Cepeškrāsni izslēdz, kūku tajā atstāj vēl 1 stundu. Pirms pasniegšanas atdzesē vēsumā. Kūku uzmanīgi izņem no veidnes. Malu var atdalīt ar naža palīdzību.
4. Lai kūka izskatītos grezni, tās virsu var pārklāt ar tamborētu apaļu sedziņu un pārkaisīt ar pūdercukuru. Tamborējumu uzmanīgi noņem. Uz virsmas ir grezns un smalks rotājums