Ķirbju pankūkas ir klasika. Bet sīpoli, ķiploki, garšvielas un garšaugi dažādo garšas nianses. Šoreiz tās būs grauzdētas ķirbju sēklas, kas padarīs ēdienu vēl ķirbīgāku.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1/2 citrona
- 150 g piena
- 150 g miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 150 g ķirbja mīkstuma
- 2 ēdamkarotes ķirbja sēklu
- Sāls
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Olas dzeltenumam pievieno cukuru, sāli, sarīvētu citrona miziņu un sakuļ gaisīgās putās. Pielej un piemaisa pienu.
- Miltus iesijā lielā bļodā, vidū izveido bedrīti. Tajā lej saputoto olu dzeltenumu un piena masu, jauc viendabīgu mīklu. Atstāj 30 minūtes uzbriest.
- Ķirbi sarīvē smalkās skaidiņās, pārkaisa ar nedaudz cukura, pārrasina ar citrona sulu un patur 5–10 minūtes. Ķirbja sēklas apgrauzdē uz sausas pannas un sasmalcina.
- Nobriedušajai mīklai pievieno sarīvēto ķirbi un sasmalcinātās sēklas. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
- Mīklu ar karoti liek uz sakarsētas ietaukotas pannas un pankūkas apcep no abām pusēm zeltainas.
- Saldās ķirbju pankūkas pasniedz ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu, vai arī ar skābu ievārījumu – dzērveņu, smiltsērkšķu vai citu.