Skan ļoti izsmalcināti, bet var arī vienkārši – cukīni baltajā miltu mērcē, un latviskās garšu kārpiņas atplauks smaidā. Izskatās labi, un garšo lieliski!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg cukīni
  • Eļļa fritēšanai
  • 250 g sautēta maltā liellopu gaļa
  • 1 ola
  • Gī sviests

Bešamela mērcei

  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes gī sviesta
  • 1 glāze piena
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Cukīni sagriež plānās šķēlēs. Dziļā pannā ielej 5 cm eļļu un cukīni šķēles fritē.
  2. Bešamela mērcei pannā izkausē gī sviestu, iekaisa miltus un, nepārtraukti maisot, apbrūnina. Tad pakāpeniski pievieno aukstu pienu, sāli, maltus piparus. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz mērce sabiezē.
  3. Pusi fritēto cukīni šķēļu ieklāj ar sviestu ieziestā cepešpannā. Cukīni šķēles pārkaisa ar sautēto malto liellopu gaļu. Pārklāj palikušās fritētās cukīni šķēles. Visu pārlej ar bešamela mērci.
  4. Olu saputo ar dakšiņu, pievieno maltus piparus. Olu pārrasina pāri bešamela mērcei. Saliek pa virsu gī sviesta piciņas.
  5. Cepešpannu liek līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz virsiņa ir zeltaina.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu