Vienkārši un ātri pagatavojama aromātiska cukīni uzkoda. Ražas laikā cukīni aug griezdamies – spēj tik novākt un sagatavot.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 jauni cukīni (apmēram 18 cm garumā)
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • 3–4 kaltēti tomāti eļļā
  • 3–4 daiviņas ķiploku
  • 100 g siera
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Cukīni gareniski pārgriež uz pusēm. Cukīni pārkaisa ar sāli un maltiem pipariem.
  2. Ķiploku daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi un ar iegūto masu ierīvē griezumu vietas. Kaltētos tomātus smalki sagriež un pārkaisa pāri cukīni.
  3. Sieru sagriež plānās šķēlītēs un pārklāj pāri sasmalcinātajiem tomātiem. Siera šķēles pārziež ar kaltētu tomātu eļļu un pārkaisa ar rīvmaizi.
  4. Cukīni puses liek ar eļļu ieziestā cepamajā formā un cep 20 minūtes 200 ºC.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.