Aromātisko un maigo dzērienu var pievienot augļu salātiem vai izmantot kā piedevas desertiem.
Iesaka ēdienu pazinēja, LU lektore, recepšu grāmatu autore Lolita Šelvaha
Pagatavošana
1. Aprikozes var gatavot ar vai bez miziņas. Lai novilktu miziņu, aprikozes blanšē – uz minūti tās iemērc verdošā, pēc tam aukstā ūdenī. Aprikozes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Kauliņus neizmet, no tiem izlobīs kodolus.
2. Sīrupam katlā ieber cukuru, ielej ūdeni, uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt 2–3 minūtes, līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
3. Aprikožu pusītes liek cukura sīrupā un karsē uz lēnas uguns 2–3 minūtes, lai aprikozes kļūst mīkstākas, bet nezaudē formu.
4. Aprikožu pusītes ar putu karoti saliek sterilā burkā.
5. Kauliņiem ar standziņām pārkniebj čaulas un izņem kodolus. Tos blanšē, pievieno burkā aprikožu pusītēm. Palikušo sīrupu uzvāra un lej burkā pāri aprikozēm, tad pārlej liķieri, lai tas pilnībā noklāj aprikožu virsmu. Burku atstāj, lai atdziest, tad aizgriež vāciņu. Vairākas reizes sakrata, lai sīrups sajaucas ar liķieri. Liek tumšā, vēsā vietā uz četrām nedēļām. Pēc atvēršanas burku uzglabā ledusskapī.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu