Ogu laikam - gards, smaržīgs saldēdiens, kur satiekas zemenes, saldais krējums un vaniļas mērce.

Reklāma

Sastāvdaļas

Putām:

  • 1 l saldā krējuma
  • 150 g zemeņu
  • 10 g cukura
  • 10 g vaniļas cukura

Vaniļas mērcei:

  • 1 l piena
  • 100 g cukura
  • 10 olu dzeltenumu
  • 10 g vaniļas cukura

Pagatavošana

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pakāpeniski pievieno uzvārītu pienu, nepārtraukti maisot. Pēc tam trauku ar saputotajiem olu dzeltenumiem un pienu liek ūdens peldē, karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Vaniļas mērci pasniedz atdzesētu.

Saputo saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs. Tad pievieno sablendētas zemenes un uzmanīgi iecilā.

Trauciņā vispirms liek vaniļas mērci, tad – zemeņu putas.

Vaniļas mērci nedrīkst uzvārīt, jo tad olu dzeltenumi saies ziedos.