Kuldīgas novada saimnieces Terēzes Strautas recepte - vienkārši, gardi un ekoloģiski. Vairāk par Terēzes dzīvestilu un receptēm lasiet "Praktiskā Latvieša" 12.jūnija numurā.
Zirņu biezenis ar gārsu
Sastāvdaļas
- zirņu pārslas
- 4 saujas gārsu
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- garšaugu sāls
- pipari
Uzvāra ūdeni, aplej zirņu pārslas (ūdenim jābūt reizi vairāk par zirņu pārslām) un atstāj uzbriest.
Sagriež nomazgātas gārsas jaunās lapiņas un ķiploku.
Pannā izkausē sviestu un apcep ķiploku. Pievieno gārsu un dažas minūtes pasautē.
Pievieno zirņiem (var mazliet pasautēt).