Izdekorē ķirbju krēmzupu ar apceptām garnelēm – tavām garšas kārpiņām tas noteikti patiks!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g ķirbja
  • 1 sīpols
  • 300 ml dārzeņu buljona
  • 150 ml saldā krējuma
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 150 g tīrītu garneļu
  • 4 ēdamkarotes eļļas

Pasniegšanai 

  • dilles
  • Svaigi cepta maize

Pagatavošana

  1. Sīpolu sasmalcina. Ķirbi sagriež kubiņos.
  2. Katlā uzkarsē eļļu, ber sasmalcinātos sīpolus un apcep, līdz tie ir zeltaini. Pievieno ķirbja kubiņus un maisot cep, līdz tie ir apbrūnējuši. Pārlej karstu dārzeņu buljonu un vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis ir mīksts. Tad ķirbi sablendē, pielej saldo krējumu un vēlreiz uzvāra.
  3. Zupai pieber sāli, maltos piparus un samaisa. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno garneles un izkarsē.
  4. Krēmzupu lej šķīvjos, pievieno apceptās garneles un pārkaisa ar sasmalcinātiem maurlokiem. Ķirbju krēmzupu pasniedz ar svaigi ceptu maizi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.