Sildoša un garda uzkoda, kas labi saderēs ar sieru, gaļas ēdieniem un vai vienkārši uz grauzdētas maizītes.
Sastāvdaļas
- 1 kg burkānu
- 2 lieli apelsīni
- 2–3 sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- 200 g rozīņu
- 2 tējkarotes maltu melno piparu
- 2 tējkarotes karija
- 1 tējkarote malta koriandra
- 300 ml baltvīna etiķa
- 1 glāze ūdens
- 330 g marmelādes cukura
- 1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
Notīrītus burkānus sarīvē. Sīpolus sagriež ripiņās. Apelsīniem norīvē miziņu un izspiež sulu. Ķiplokspiedē izspiež ķiploka daiviņas.
Katlā ielej ūdeni, iemaisa apelsīnu sulu un rīvēto miziņu, pievieno sarīvētos burkānus, sīpolus un uzvāra.
Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, saturu ik pa laikam apmaisot. Pieber garšvielas, cukuru, sāli un vāra vēl 5–7 minūtes.
Vēl karstu čatniju lej burkās. Kad atdziest, vākus aizskrūvē un glabā vēsā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu