Tradicionālos biezpiena plācenīšus var pašķaidīt ar rīvētu kabaci vai ķirbi, tā pievienojot tik svarīgās šķiedrvielas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 450 g biezpiena
  • 150 g ķirbja mīkstuma
  • 2 mazas olas
  • 45 g mannas
  • 60 g kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Sarīvēto ķirbi sajauc ar mannu un atstāj uz 15 minūtēm uzbriest.
  2. Biezpienu notecina un izberž caur sietu. Olas saputo ar dakšiņu un pievieno biezpienam, pieber miltus, sāli un cukuru. Visu sajauc.
  3. Savieno ķirbja un biezpiena masu, visu sajauc. Mīklai ļauj 15 minūtes nobriest.
  4. Uzkarsē pannu un ar karoti liek uz pannas nelielas pankūkas. Cep no abām pusēm zeltainas.
  5. Pasniedz ar skābu ievārījumu vai grieķu jogurtu, kam pievienots medus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.