Vistas gaļa ir liesa, bagātīgi satur olbaltumvielas, kā arī cilvēka organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Pagatavošanas variantu daudz, iedvesmai piedāvājam vienu no tiem.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 4 vistas filejas
- 1 kārbiņa konservētu tomātu
- 1 dzeltenā paprika
- 1 zaļā paprika
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- eļļa cepšanai
- rīvēts cietais siers pārkaisīšanai
- šķipsna kaltēta bazilika
- sāls, pipari
Pagatavošana
Vistas fileju un papriku sasmalcina virtuves kombainā vai blenderī un apcep uz pannas uzkarsētā eļļā. Pievieno sīki sakapātu sīpolu un ķiploku, cep vēl aptuveni minūti. Iemaisa sasmalcinātus tomātus, kaltētu baziliku, sāli un piparus un sautē uz lēnas uguns 10 minūtes.
Pasniedz ar pilngraudu makaroniem, pārkaisa rīvētu cieto sieru.
Padomi vistas pagatavošanā
- Vistu pirms gatavošanas no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar citronu – gaļa kļūst sulīgāka, maigāka un baltāka.
- Vistas gaļas ēdienu garšu var uzlabot, pievienojot citronu, sinepes vai rīvētu sieru.
- Vistas gaļa sader ar ķiplokiem, timiānu, rozmarīnu, raudeni, koriandru, kariju un paprikas pulveri.
- Sautējot gaļu kopā ar skābiem produktiem, piemēram, tomātiem, tomātu biezeni, skābētiem kāpostiem, žāvētiem augļiem, gaļa izsautējas ātrāk, ir mīksta, sulīga.