Aukstās zupas var būt ne tikai tradicionālās, bet arī - saldā kategorijai piederīgas.
Upeņu un brūkleņu aukstā zupa
- 500 g upeņu
- 2–3 ēdamkarotes brūkleņu ievārījuma
- plūmju sula
- vaniļas saldējums
- piparmētras lapiņas
Upenes sablendē ar brūkleņu ievārījumu un plūmju sulu. Atdzesē ledusskapī. Pasniedz ar saldējumu un dekorē ar piparmētras lapiņām.
Zemeņu zupa
- 4 porcijas
- 600 g zemeņu
- 150 g cukura
- 3 ēdamkarotes saldā krējuma
- mandeļu skaidiņas
- piparmētra
Ogas izberž caur sietu (daļu atstāj dekorēšanai), var arī sablendēt. Pievieno cukuru, saldo krējumu un samaisa. Ievieto ledusskapī, lai atdziest. Pasniedzot dekorē ar veselām zemenēm, mandeļu skaidiņām un piparmētras lapiņām.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem