Šos salātu var lietot veselus, vai arī sablendēt un iegūt mērci, ko pārliet pastai, gatavot lazanju un maltās gaļas mērci.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg kabaču
  • 2 lielas ķiploku galviņas
  • 70 ml eļļas
  • 150 g passata jeb tomātu biezeņa
  • 70 ml etiķa
  • 70 g cukura
  • 1,5 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Kabačus nomizo, izņem sēklas, tad mīkstumu sagriež 2 cm kubiņos. Ķiploka daiviņas notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Lielā katlā lej eļļu, saber sagrieztos kabačus un ķiploka daiviņu šķēlītes, pārlej tomātu biezeni un etiķi, pievieno cukuru un sāli, visu samaisa un uzkarsē uz straujas uguns. Kad masa sāk burbuļot, uguni samazina un karsē 15 minūtes.
  3. Karstu salātu masu liek sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem. Konservus uzglabā vēsā, sausā vietā.
  4. Šos salātu var sablendēt un iegūt mērci. To var pārliet pastai, gatavot lazanju un maltās gaļas mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu