No dāvināties dēstiem saaudzis diezgan daudz virziņkāpostu. Kad tos novākt un vai tie der skābēšanai? Jautā Katrīna Strenčos.

Reklāma

Var skābēt, bet to dara tikai paretam, jo ir daudz skābēšanai izveidotu balto galviņkāpostu šķirņu, piemēram, ‘Socrates F1’, ‘Ramco F1’, ‘Krautman F1’, ‘Agressor F1’, kas ir saldāki.

Uz vienu kilogramu svaigu virziņkāpostu jeb Savojas kāpostu ņem 20 g sāls un piedevas, piemēram, burkānus, dzērvenes, ķimenes pēc garšas. Skābē tāpat kā baltos galviņkāpostus. 

Garšīgāki, saldāki ir virziņkāposti, kas novākti pēc -7…-8 °C sala.

Virziņkāpostiem lapas ir kruzuļainas, trauslas, galviņas apaļas. Lapas no iedzeltenas līdz koši zaļai, parasti bez vaska sarmojuma. 

Visbiežāk lieto svaigus, īslaicīgi uzglabā. Virziņkāposti īpaši piemēroti tīteņu gatavošanai.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu