Šo tomātu biezeni iesaka sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Kā veselīgu piedevu to iesaka pievienot dārzeņu ēdienu gatavošanā. Īpaši gards sofrito sanāk no gataviem gaļīgiem tomātiem.
Sastāvdaļas
- 1 kg gatavu tomātu
- 50 ml olīveļļas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- Sāls
- Malti melnie pipari
- ½ tējkarote paprikas pulvera (asums pēc izvēles)
- 1 lauru lapa
Pagatavošana
1. Tomātus blanšē, nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.
2. Olīveļļu uzkarsē katlā, pievieno sīpolus un ķiploku, tos apcep viegli zeltainus, pārkaisa paprikas pulveri un visu samaisa.
3. Pievieno tomātus, lauru lapu, sāli un maltos piparus,
masu ik pa brīdim apmaisot, uzkarsē un turpina karsēšanu, līdz tomāti izjūk un iegūst vienmērīgu biezeņa konsistenci.
4. Sofrito pilda sterilās burkās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī vai pagrabā.