Ziedkāposta garša ir neitrāla, bet šis dārzenis ļoti labi uzņem pārējo ēdiena sastāvdaļu garšu. Ja negribas nomākt tā garšu, nevajag pārspīlēt ne ar ēdiena sastāvdaļu daudzumu, ne garšvielām

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts
  • 10–12 ķirštomātiņu
  • 2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
  • 1 sauja rīvmaizes
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • 600 ml piena
  • 150 g rīvēta Čedaras siera
  • 60 g sviesta
  • 60 g miltu
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 1 lauru lapa
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • lociņi

Pagatavošana

Ziedkāpostu sadala rozetēs, ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm, lociņus sasmalcina. Ziedkāpostus vāra verdošā sālsūdenī aptuveni 10 minūtes, tad nokāš.

Mērcei pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot apcep aptuveni minūti. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pielej pienu, līdz izveidojas krēmīga mērce. Pieliek lauru lapu un maisot turpina vārīt kādas 5 minūtes. 

Tad lauru lapu izņem, pieber lociņus, muskatriekstu, Čedaras sieru, pievieno sinepes un maisot vāra vēl 2 minūtes.

Sakarsē cepeškrāsni un uzsilda cepamo veidni. Siltā veidnē liek ziedkāpostus, pārlej mērci, pārber ķirštomātiņus, rīvmaizi un rīvētu Parmas sieru. Cepeškrāsnī cep aptuveni 5 minūtes, līdz siers izkūst.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.