Kraukšķīgie un drupenie dāņu cepumi ir iecienīti visā Eiropā. Nedaudz pacietības, un tos var uzcept katrs, kurš vēlas.
Sastāvdaļas
- 500 g sviesta
- 250 g cukura
- 500 g miltu
- 250 g sasmalcinātu mandeļu
- 2 olas
- 10 g sāls
- 1 tējkarote rūgto mandeļu ekstrakta
Pagatavošana
1. Sviestu ar cukuru liek bļodā un puto, līdz iegūst gaišu un gaisīgu masu. Pa vienai pievieno un pieputo olas.
2. Miltus sajauc ar sāli.
Tad pakāpeniski pievieno un iemaisa miltus, līdz veidojas viendabīga masa.
3. Mīklai pievieno sasmalcinātas mandeles un mandeļu ekstraktu.
4. Pārklāj mīklas bļodu ar alumīnija foliju un atstāj ledusskapī uz 12 stundām.
5. Mīklu izrullē 6 mm biezumā, izspiež apaļus cepumus – 6 cm diametrā – un liek cepešpannā, kura izklāta ar cepamo papīru.
6. Cepamo plāti ar cepumiem liek līdz 160 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cepumus cep 20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.