Krēmīga un maiga ir maskarpones siera kūka. Maskarpones sieru var aizstāt ar jebkuru krēmsieru.

Reklāma

Sastāvdaļas


Mīklai


  • 3 olas 

  • 90 g cukura

  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

  • 1 šķipsna sāls

  • 90 g miltu


Pildījumam


  • 400 ml saldā krējuma

  • 200 g cukura

  • 2 olas

  • 1 šķipsna sāls

  • 9 plāksnes želatīna

  • 1 citrona sula

  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

  • 500 g maskarpones siera vai krēmsiera


Pagatavošana

1. Mīklai paredzētajām olām pievieno 3 ēdamkarotes remdena ūdens un puto 1 minūti. 


2. Samaisa cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Pa daļām apmēram 4 minūšu laikā iemaisa olu masā. 


3. Miltus izsijā, pa daļām pievieno olu masai un uzmanīgi iecilā, lai olas nesakrītas. 


4. Apaļu cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, ielej mīklu. Cepamo formu liek cepties līdz 200 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes. Izcepto biskvītu izņem no cepeškrāsns un noņem malu. Biskvītu atdzesē. 


5. Pildījumam saldo krējumu saputo ar 150 g cukura un ieliek ledusskapī. 


6. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās un ieliek ledusskapī.

 
7. Želatīnu izmērcē uzrādītajā ūdens daudzumā, tad nospiež un uz lēnas uguns izkausē. 

Želatīnu nedaudz padzesē, tad pievieno citrona sulu. 


8. Olas dzeltenumiem pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru, trauku liek silta ūdens peldē un dzeltenumus saputo, tad pakāpeniski pieputo maskarpones sieru vai krēmsieru. Masai pievieno želatīnu un samaisa. Iecilā putukrējumu un olu baltumus. 


9. Biskvītu biezumā pārgriež uz pusēm. Vienu ripu uzliek uz liela šķīvja, apliek cepamās formas malu un aizver. Liek pildījumu. Virsū pildījumam uzliek otru biskvīta daļu un viegli piespiež. Kūku liek uz 3 stundām ledusskapī, lai pildījums sastingst. 


10. Pirms pasniegšanas kūkai noņem malu un virsu bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru. Var rotāt ar plānām, smalkām citrona miziņas strēmelēm.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.