Februāra izskaņā konferencē "Medus ceļš uz skolu" Straupes "Zirgu pastā" izglītības un ēdināšanas eksperti pārrunājuši pieredzi par medus lietošanu skolu ēdienkartēs, raksta avīze "Bauskas Dzīve".

Reklāma

Pasākumā apkopota pieredze par medus lietošanu ēdienreizēs vairāk nekā divdesmit skolās, aptverot apmēram desmit tūkstošus bērnu. Konferencē piedalījušies skolu, pašvaldību un ēdinātāju pārstāvji, kā arī Zemkopības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji. Pasākuma mērķis bijis veicināt medus iekļaušanu skolu ēdienkartēs, atbalstot bērnu veselību un izglītojot par vietējo pārtikas produktu nozīmi. Diskusijās pārrunāta pilotprojekta laikā gūtā pieredze, atjaunojot senās tradīcijas un veidojot pamatu turpmākai sadarbībai, iedrošinot arī citus izmantot medu bērnu ēdienkartēs.

Pasākumu organizējusi Latvijas Biškopības biedrība sadarbībā ar Izglītības iestāžu ēdinātāju asociāciju un Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju projektā "ES medus – gards un videi draudzīgs", ko līdzfinansē Eiropas Savienība.

MAF 2024

Publikācija tapusi projektā "Mans pagasts, mana pilsēta", kurā "Latvijas Avīze" sadarbojas ar laikrakstiem "Staburags", "Dzirkstele", "Zemgales Ziņas", "Bauskas Dzīve", "Alūksnes un Malienas Ziņas" un "Ziemeļlatvija".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild "Latvijas Avīze".