Veģetāra pastas recepte, kurā ir gan maigas, gan asas garšu notis.Svarīgi visu rūpīgi maisīt, lai spināti sakristos un mērce kļūtu krēmīgi bieza, tai nevajadzētu būt ūdeņainai. Taču nevajag to pārvār

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g "Dobeles dzirnavnieka" Gnocchi pastas
  • 240 g dārzeņu buljona
  • 2 sīpoli
  • 1 cukīni
  • 250 g kokosriekstu piena
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma
  • 1 čili 
  • 100 g spinātu lapiņu
  • 1 tējkarote sāls
  • šķipsna maltu melno piparu
  • 30 g Parmas siera

Pagatavošana

Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstīgi norādei uz iepakojuma līdz al dente gatavībai. Katlā sutina sīpolus kopā ar čili. Kad tie ieguvuši zeltainu nokrāsu, pievieno dārzeņu buljonu (pašgatavotu buljonu var aizvietot ar buljona kubiņiem, taču jāizvēlas produkts, kas ir bioloģisks un vēlams bez cukura). Ļauj 5 minūtes tam gatavoties. 

Pievieno sagrieztu cukīni un sāli. Nedaudz pasutina, taču neļauj cukīni izjukt. 

Vēlams, lai pirms nākamā soļa buljona šķidrums būtu izvārījies, lai pastas mērce nebūtu šķidra. 

Katlu noceļ no uguns un pievieno kokosriekstu pienu, tomātu pastu un Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli, piparus, kārtīgi visu samaisa un pievieno spinātu lapiņas. 

Pievieno Gnocchi pastu mērcei katlā, kārtīgi izmaisa. Pasniedz, pārkaisot Parmas sieru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.