Klasiskā omlete tiek gatavota no olām un ūdens vai piena. Bet šo pamatrecepti var papildināt ar piedevēm pēc savas gaumes, piemēram, kartupeļiem.

Reklāma

Spāņu omlete

Sastāvdaļas2–3 porcijām

  • 3 olas
  • 2 vidēja izmēra kartupeļi
  • puse sīpola
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Sīpolu nomizo un sīki sagriež. Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep kartupeļus un sīpolus, līdz mīksti. Olas sakuļ ar sāli un pipariem, pārlej apceptajiem kartupeļiem un sīpoliem. Cep uz lēnas uguns, līdz apakša sacietē. Uzmanīgi apgriež otrādi un cep vēl dažas minūtes.

Vispārīgi ieteikumi omletes cepšanā

  • Lai omlete izdotos garšīga, jāatceras dažas svarīgas lietas. Tā būs maiga un čagana, ja miltus vispirms rūpīgi samaisa ar šķidrumu un tikai pēc tam pievieno sakultas, taču neputotas olas. Ja omlete cepšanas laikā met kūkumu vai salūst, mīklai vēl jāpievieno nedaudz šķidruma. Sviests omletei piešķir sevišķi patīkamu garšu, taču mēdz strauji piedegt. 
  • Omletes garšu var uzlabot arī šādi: uz naža gala uzdur sviesta piciņu un ar to apziež tikko izceptu omleti. Ja pievieno sieru, to var likt klāt olu masai vai uzbārstīt tikko izceptai omletei un ļaut, lai tas pamazām izkūst.
  • Omletes cepšanai ieteicams izmantot pannu ar nepiedegošu virsmu. Mīklu lej pannas vidū, tad šūpojot izpludina pa visu pannu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.