Gatavo lazanju var sagriezt šķēlēs, ietīt pārtikas plēvē un ievietot saldētavā. Pirms pasniegšanas stundu vai pāris atlaidina, tad aptuveni 15 minūtes cep cepeškrāsnī

Sastāvdaļas

  • 8-10 lazanjas plākšņu
  • 50 g rīvēta siera
  • 150 g vārītu, sasmalcinātu spinātu
  • 400 g konservētu sasmalcinātu tomātu
  • 1-2 burkāni
  • 1-2 sīpoli
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote sāls
  • pustējkarote piparu

Siera mērcei

  • 400 ml piena
  • 100 g rīvēta siera
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • pustējkarote sāls
  • šķipsna piparu

Pagatavošana

Sīpolus un ķiplokus notīra un sasmalcina. Burkānus notīra un sarīvē. 

Visu apcep pannā sakarsētā eļļā, bet neapbrūnina. Pievieno tomātus un vāra dažas minūtes. 

Pieber sāli, piparus un oregano. Uzvāra pienu siera mērcei. Mazā piena daudzumā iejauc miltus un pamazām lej vārītajā pienā. Pieber sāli, piparus, pievieno sieru un maisot vāra 3-5 minūtes, līdz siers izkūst.

Ietauko cepamo veidni, tajā ielej nedaudz siera mērces un pārsedz ar lazanjas plāksnītēm. Tad liek kārtās mērci, dārzeņus, spinātus un lazanjas plāksnītes. Visbeidzot pārlej mērci un pārkaisa rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.