Garda zupa no dārzeņiem un zivju buljona ar frikadelēm (tās var gatavot no jebkuras zivs). Sātīgumam zupā var iemaisīt saldo krējumu.
Sastāvdaļas
- 1,5 l zivju buljona
- 3–4 kartupeļi
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 1 pētersīļa sakne
- 1 ēdamkarote sviesta
- 50–75 ml saldā krējuma
- malti melnie pipari, sāls
- 2 lauru lapas
- zaļumi (dilles, lociņi)
Frikadelēm:
- nedaudz zivju buljona
- 500 g zivs filejas (bez ādas un lielām asakām)
- 2 olas
- 1 sīpols
- ēdamkarote rīvmaizes
- tējkarote augu eļļas
- sāls, malti baltie pipari
Pagatavošana
Dārzeņus nomizo, sagriež gabaliņos. Katliņā izkausē sviestu un liek sagrieztos burkānus, sīpolus, pētersīļa sakni. Karsē, laiku pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Sautētajiem dārzeņiem pievieno karstu buljonu, garšvielas un sagrieztos kartupeļus.
Vāra uz vidēji lēnas uguns, līdz dārzeņi mīksti. Izņem lauru lapas un dārzeņus sablendē.
Frikadeles gatavo no jebkuras zivs. Sīpolu sagriež gredzenos un olīveļļā apcep.
Zivs fileju un sīpolu izmaļ caur gaļasmašīnu divas reizes. Masai pievieno olas, rīvmaizi, sāli un piparus un samīca. Ar slapjām rokām veido nelielas frikadeles. Tās liek vārīties zupā.
Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.