Ar dažādām minerālvielām, šķiedrvielām un vitamīniem bagātie rabarberi iederas gan desertos, gan vasarīgos salātos. No rabarberu kātiem iegūto sulu, kas ir ļoti stipra, var izmantot etiķa vietā, gatavojot salātu mērci, – 8 ēdamkarotes eļļas sajauc ar 2 ēdamkarotēm rabarberu sulas.

Reklāma
  • 400 g svaigu galviņkāpostu
  • 1 rabarbera kāts
  • 3 selerijas kāti
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • zaļumi
  • augu eļļa cepšanai
  • sāls, cukurs

Kāpostus sarīvē uz rupjas rīves. Burkānu un sīpolus sarīvē un nedaudz apcep nelielā augu eļļas daudzumā. Nomizotus rabarberus un selerijas kātus sagriež plānās ripiņās. Visas sastāvdaļas sajauc, pēc garšas pievieno cukuru un sāli, uzbārsta zaļumus.

 

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu