Kad cope izdevusies veiksmīga un ir noķerti vismaz daži vidēja izmēra asarīši, ir jāsāk domāt, ko no tiem pagatavot. Cept sviestā? Taisīt mērcē? Ja visi ierastie varianti jau ir apnikuši, var pamēģināt ko citu. Piemēram, asaru tortiljas.

Reklāma
"Lielais loms" redaktors Arvis Anševskis.

Tortiljas ar asarīšu pildījumu ir  ir nudien gardas un pārsteidzoši sātīgas. 

Ko tajās tīt iekšā, var izvēlēties katrs pats pēc savas gaumes, šoreiz piedāvājam šādu variantu.

Sastāvdaļas

  • Asaru fileja (daudzums atkarīgs no ēdāju skaita)
  • Eļļa cepšanai
  • Tortiljas
  • Tomāts
  • Čedaras siers
  • Zaļumi (salāti, rukola u. c.)
  • Mērce pēc izvēles (šoreiz majonēze)
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

Izgriež asaru fileju.

Izgriež fileju.
Fileja.

 Uz sakarsētas pannas apcep eļļā, uzber sāli, piparus. 

Apcep uz pannas.

 

Kamēr tā cepas, sagatavo visas pārējās sastāvdaļas, kas tiks tītas iekšā tortiljā. Sagriež tomātu, sarīvē sieru, ja nepieciešams, sagriež zaļumus. Ja vēlas, arī pašu tortilju var nedaudz apcept uz pannas, lai tā kļūst brūnganāka. 

Sastāvdaļas kārto uz tortiljas un visu satin.

Pēc tam filejas un visu pārējo kārto uz tortiljas viduča, aplej ar mērci un satin. Vispirms uz iekšpusi loka abas sānu malas, tad rullē ciet, sākot no apakšējās malas. Ēst ieteicams uzreiz, kamēr tortilja nav samirkusi mērcē. Labu apetīti!

Gatavs!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu