Kāposti ir vieni no pilnvērtīgākajiem un vienlaikus pieejamākajiem dārzeņiem. Tie ir uzturvielām bagāti: satur C un K vitamīnu, B grupas vitamīnus, karotīnu, kalciju, dzelzi, kāliju un magniju.
Reklāma
Sastāvdaļas
- vidēja izmēra kāpostgalva
- 1 burkāns
- 500 g maltās gaļas
- 100 g vārītu rīsu
- 2 olas
- 50 g rīvmaizes
- zaļumi pēc izvēles
- sāls, pipari
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
Kāpostu un burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Malto gaļu sajauc ar sarīvētajiem kāpostiem, burkāniem, vārītajiem rīsiem, rīvmaizi, zaļumiem un garšvielām. Iesit olas un samīca viendabīgu masu.
Veido kotletes un uz pannas uzkarsētā eļļā cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Var cept arī cepeškrāsnī, kotletes kārtojot uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs.