Viena no ēdienu blogeres Zanes Grēviņas oriģinālajām receptēm. Vafeļu plāksnes var iegādāties gandrīz visos pārtikas veikalos – tās atrodamas plauktā pie vafelēm, cepumiem un citiem našķiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 8 vafeļu plāksnes (Ø 22 cm)
  • 600 g vārīta iebiezinātā piena ar cukuru
  • 200 g mīksta sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • Šokolādes glazūrai:
  • 100 g rūgtās šokolādes
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

Mikserbļodā liek sviestu, pieber sāli un ar mikseri puto 6–7 minūtes. 

Ilgā kulšana visu padarīs īpaši gaisīgu, tāpēc vērts pagaidīt, kamēr sviests kļūst gaišs, ir kārtīgi saputots. 

Tad sviestam pievieno iebiezināto pienu un turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem.

Kārto kūku – liek vafeļu plāksni, to pārklāj ar palielu ēdamkaroti krēma, virsū liek nākamo vafeļu plāksni. Darbojas, līdz visas vafeļu plāksnes nonākušas kūkā. Pēc tam kūku pārklāj ar atlikušo krēmu, liek ledusskapī un atdzesē aptuveni stundu.

Pagatavo glazūru – katliņā uzkarsē saldo krējumu līdz viršanai, to pārlej sīki sakapātiem šokolādes kriksīšiem un visu atstāj ievilkties aptuveni minūti. Tad maisa, līdz izveidojusies viendabīga šokolādes masa. Ar to pārklāj atdzesēto kūku. Dekorē ar ogām un sasmalcinātiem riekstiem.

Kūku var pasniegt uzreiz, var uzglabāt ledusskapī un ēst nākamajā dienā.  

Ja gribas kūku papildināt ar kādu skābāku ievārījumu, kādā kārtā iebiezinātā piena krēma vietā ieziež ievārījumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.