Ar dažādām minerālvielām, šķiedrvielām un vitamīniem bagātie rabarberi iederas gan desertos, gan vasarīgos salātos. Tieši desertos rabarberi savu garšu spēj parādīt vislabāk. No tiem var pagatavot uzputeni, krēmu, ķīseli, dažādas kūkas, cepumus, mafinus, sorbetus un sukādes. Šoreiz taps plātsmaize ar biezpienu un rabarberiem
Mīklai:
- 500 g kviešu miltu
- 150 g sviesta
- 100 g cukura
- 250 ml piena
- 2 olas
- 25 g rauga
- šķipsna sāls
Pildījumam:
- 700 g rabarberu
- 600 g biezpiena
- 1 ola
- 100 g skābā krējuma
- 50 g cukura
- puscitrona miziņa
Drumstalām:
- 100 g kviešu miltu
- 100 g auksta sviesta
- 100 g cukura
Nelielā daudzumā uzsildīta piena, maisot ar putojamo slotiņu, izšķīdina raugu. Pievieno pārējo pienu, olas, sāli, cukuru un samaisa. Izsijā un lēnām iemaisa miltus. Izkausē sviestu, mazliet atdzesē (lai nav karsts) un iejauc masā. Samīca mīklu. Ja tā par šķidru, pieber mazliet miltu, bet lai nav par daudz, jo tad mīkla būs sausa. Tai jābūt mazliet lipīgai un elastīgai. Bļodai ar mīklu uzsedz dvielīti un novieto siltā vietā.
Uzrūgušu mīklu izrullē plānā kārtiņā un liek uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs un tā malas paceltas uz augšu. Uzber ripiņās sagrieztus rabarberus. Biezpienu samīca un sajauc ar skābo krējumu, olu, cukuru un citrona miziņu. Masu uzlej rabarberiem.
Drumstalām aukstu sviestu saberž ar miltiem un cukuru. Svarīgi to darīt ar pirkstu galiem, lai sviests nesasilst un neveidojas mīkla. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 °C aptuveni stundu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu