Vienīgais, kam siltā laikā vajag kažoku, ir siļķe, un, jā, kad laivā gribas kaut ko vairāk par sausiņiem un maizītēm, tad apģērbt siļķi un pasniegt to mazās burciņās būs īpaši ērti, garšīgi un sātīgi visai dienai!

Reklāma

Lai pagatavotu 4 porcijas, nepieciešams:

  • 5 jaunie kartupeļi, normāla izmēra
  • 4 novārītas bietes (pavisam slinkai siļķei kažokā bietes var iegādāties jau novārītas vai jau novārītas un sarīvētas)
  • iepakojums sālītas siļķes (bet labprātāk liktu vairāk, jo siļķe ir garšas pamats)
  • 4 novārīti burkāni
  • 4 olas
  • skābais krējums
  • majonēze
  • sinepes
  • loki

Pagatavošana

Novāra olas.

Kartupeļus un burkānus vāra līdz pakāpei al dente, tad ievieto uz 15 minūtēm cepeškrāsnī, aplejot ar olīveļļu un apberot ar timiānu (klasiskajā variantā dārzeņus vienkārši vāra, bet šoreiz izdomāju eksperimentēt).

Bietes novāra, pēcāk visus dārzeņus nomizo un sarīvē (uz rīves izvēlas to visklasiskāko siera rīvēšanas daļu, bet bietes ieteiktu rīvēt pašas pēdējās, lai pārējās sastāvdaļas neiekrāsotos rozā).

Novārītās olas nomizo, trīs no tām sarīvē uz tās pašas rīves, kur pārējās sastāvdaļas, to vienu sarīvē mazākās skaidiņās, tā paliks dekoram.

Siļķes filejas sagriež mazos kriksīšos.

Majonēzi sajauc ar krējumu un sinepēm.

Saliek rindiņā 4 burciņas un sāk sastāvdaļu kārtošanu tajās. Vispirms visām apakšā izlīdzina sīpolus, tos pārklāj ar siļķi, tad burkāniem un tad liek tējkaroti majonēzes, krējuma un sinepju maisījuma. Turpina ar kartupeļiem, tad bietes, liek olas un visu dekorē ar smalkāk sarīvēto olas dzeltenumu (šis var šķist gari un piņķerīgi, bet, kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, tas ir pavisam aši). Un vasaras svaigumiņam vēl uzšauj mazliet lociņu!

Burciņām uzskrūvē vāciņus, tās liek ledusskapī un atstāj tur nakti sagatavoties. Kā reiz tieši pirms rīta copes būs uz urrā!

Burciņas saliek somā un dodas ūdeņos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.