Viens no vedējiem uz visai augstu ekoloģijas līmeni, neprasot par to milzu cenu un nespiežot sarauties praktiskam cilvēkam pārāk pieticīgos izmēros, pavisam noteikti šogad ir "Dacia Duster" jaunais modelis. Automašīnas būs pieejamas "Dacia" salonu tīklā Baltijas valstīs no šī gada jūnija.

Jauno "Duster" darbina pilnīgi jauns TCe 130 benzīna dzinējs ar "Mild Hybrid" 48 V tipa pirmo elektrifikācijas līmeni un sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Šis jaunās paaudzes 1,2 litru trīs cilindru benzīna dzinējs ar turbokompresoru palīdz samazināt degvielas patēriņu un CO2 emisijas vidēji aptuveni par 10%. Dzinējs ir pieejams versijās ar 4x2 un 4x4 piedziņu.

Tiem, kas vēlas būt vēl ekoloģiskāki un pārnesumus manuāli vairs neslēgt, tiek piedāvāts "HYBRID 140" piedziņas bloks, ko "Dacia" kā pirmais zīmols pasaulē laida tirdzniecībā 2023. gadā "Jogger" modelī, nu ir pieejams arī jaunajā "Duster" ar automātisko bezsajūga pārnesumkārbu. 

Pilsētas apstākļos jaunais "HYBRID 140" var braukt pilnā elektriskajā režīmā 80% no braukšanas laika, un degvielas patēriņš pilsētā var būt par 40% mazāks, 

salīdzinot ar līdzīgas jaudas iekšdedzes dzinēju, lietotājiem nemainot savus braukšanas ieradumus.

"Dacia" piedāvā arī divdegvielu (benzīna/LPG) dzinējus, kas pieejami ar nosaukumu "ECO-G" visos zīmolu modeļos ar iekšdedzes dzinējiem. Gāzes režīmā jaunais "Duster ECO-G 100" izdala vidēji par 10% mazāk CO2, salīdzinot ar tā iekšdedzes ekvivalentiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.