Šajā receptē zivs būs īpaši smaržīga un sulīga, ja sviests tiešām netiks žēlots.

Reklāma

Sastāvdaļas

• 2 foreles
• 200 g sviesta
• puscitrons (vai laims)
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• 50 ml baltvīna
• neliels saišķis pētersīļu
• neliels saišķis diļļu
• citronpipari
• sāls

Pagatavošana.

Zivis izskalo ar aukstu ūdeni un nosusina. No iekšpuses un ārpuses uzbārsta sāli un citronpiparus (sāls jāber uzmanīgi, jo tas jau ir citronpiparu sastāvā). Aptuveni trešdaļai sviesta paciņas pievieno sagrieztus pētersīļus un dilles, šķipsniņu sāls un nedaudz citrona sulas, samaisa un masu pilda zivs vēderā. 

Pildījumam uzspiež ķiploku (katrai zivij – pa pusotrai ķiploka daiviņai). 

Tad foreles ievieto ar sviestu ietaukotā cepeštraukā, aplaista ar vīnu un nedaudz olīveļļas, uz augšējā sāna uzliek sviesta piciņas un pāris citrona šķēlīšu. Cep 200 °C aptuveni 20 minūtes.

Var pasniegt ar salātiem, kas pagatavoti no avokado, dzeltenajiem tomātiem un sarkanajiem sīpoliem, kam uzbārstīti pipari un sāls, uzslacīta laima sula un olīveļļa

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.