Klasiska recepte vistas spārniņu grilēšanai, kur pikantumu piešķirs čili un maltais ingvers.

Reklāma

Sastāvdaļas

25–30 vistu spārniņu

Marinādei:

  • 5 ēdamkarotes šķidra medus
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 tējkarotes malta ingvera
  • 2 tējkarotes malta koriandra
  • 2 tējkarotes čili pulvera
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Vistu spārniņus liek traukā. Sajauc sojas mērci, medu, ingvera pulveri, čili pulveri, koriandru un citrona sulu. Pieber piparus un sāli pēc garšas. Pagatavoto maisījumu pārlej vistu spārniņiem, tos ievieto ledusskapī uz stundu. Tad vistu spārniņus izņem no marinādes (to neizlej!), kārto uz grilpannas un cep 20 minūtes. Vairākkārt apgroza un pārziež ar marinādi.

Padomi grilēšanai

  • Lai liellopa gaļa grilējot nesarautos, to vajag iegriezt.
  • Gaļa sanāk ļoti mīksta, ja pirms grilēšanas to marinē eļļā.
  • Sāli gaļai pievieno pēc grilēšanas, jo tas no gaļas izvelk mitrumu, padara gaļu sīkstu.
  • Cūkas gaļa ir treknāka par liellopa gaļu, tāpēc tā vienmēr būs daudz sulīgāka.
  • Cūkas muguras fileja ir visliesākā – lai būtu sulīga, tā jāmarinē eļļā.
  • Grilēšanai ļoti parocīgas ir cūkas ribiņas un pavēdere.
  • Vistas gaļu grilē ar visu ādu – zem tās ir plāna tauku kārta, kas pasargā gaļu no izkalšanas.
  • Ja vistas ādu vairākkārt ieziež ar marinādi, tā kļūst zeltaini kraukšķīga.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem