Sātīga uzkoda, kas var aizstāt arī kārtīgu pusdienu maltīti.

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 olas
  • 200 ml piena
  • 250 g ķirbja mīkstuma
  • 1 buntīte pētersīļu
  • Tomātu salsa
  • 2 gatavi tomāti
  • 2 ķiploku daiviņas
  • Buntīte pētersīļu vai kinzas
  • Sāls
  • 2 cm asās pipara pāksts
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Mīklai bļodā iesijā miltus un sāli. Olas viegli saputo un sajauc ar pienu. Miltus sajauc ar piena un olu šķidrumu. Sajauc mīklu, kurai jābūt pabiezai. Bļodu pārsedz ar vāku un mīklu atstāj uz stundu atpūsties.
  2. Ķirbja mīkstumu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pētersīļus sasmalcina. Ķirbi un pētersīļus pievieno mīklai un visu samaisa.
  3. Pannā uzkarsē sviestu, no 2 ēdamkarotēm mīklas veido apaļus plāceņus un cep no abām pusēm zeltainus.
  4. Ķirbju plāceņus pasniedz ar tomātu salsu.
  5. Tomātu salsai tomātus blanšē, nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Saber sietā un notecina lieko šķidrumu. Ķiploka daiviņas sasmalcina. Gabaliņu asās pipara pāksts atbrīvo no sēklām un sasmalcina. Pētersīļus vai kinzu sasmalcina. Tomātu kubiņus, sasmalcināto ķiploku, pipara pāksti, zaļumus, olīveļļu, citrona sulu, sāli un cukuru savieno bļodiņā un samaisa. Mērcei ļauj 15 minūtes ievilkties un pasniedz ar ķirbja plāceņiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.