No šodienas, 16. oktobra, līdz pat pavasarim vairs nekur Latvijā nedrīkstēs braukt ātrāk par 90 kilometriem stundā (km/h), izņemot Siguldas šosejas posmu, kur ļoti labos apstākļos drīkstēs braukt ar ātrumu līdz 100 km/h, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Reklāma

Jau no šodienas visā valsts ceļu tīklā maksimālais braukšanas ātrums ir līdz 90 km/h. Izņēmums ir Vidzemes šosejas posms no Rīgas līdz Siguldai, kur darbojas adaptīvā satiksmes vadība ar mainīgas informācijas ceļa zīmēm – ļoti labos braukšanas apstākļos maksimālais braukšanas ātrums tur būs 100 km/h arī ziemas sezonā. Meteoroloģiskajiem un braukšanas apstākļiem pasliktinoties, atļauto ātrumu tur samazinās līdz 90, 80 vai 70 km/h. Jāņem vērā, ka ziemas periodā braukšanas un meteoroloģiskie apstākļi var manīties vairākas reizes dienā, tostarp strauji, tādēļ autovadītājiem jāpievērš uzmanība mainīgās informācijas ceļa zīmju norādījumiem un jāievēro tie, atgādina LVC. Šodien valsts ceļu tīklā sākas ziemas uzturēšanas sezona, tas nozīmē, ka darbu sāks ceļu ziemas dienests, kas sekos līdzi braukšanas apstākļiem un nepieciešamības gadījumā veiks darbus, lai iespēju robežās uzlabotu braukšanas apstākļus.

Aptauja

Cik bieži lasi/klausies tiešsaistes mediju LASI.LV?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.