Konkursā "Latvijas Būvniecības gada balva 2023" šogad piešķirtas trīs lielās balvas jeb "Grand Prix" – Ķekavas apvedceļam, Ogres Valsts ģimnāzijas skolas un sporta ēkai, kā arī Rīgas pils Konventa pārbūvei un restaurācijai.

Publiskās un privātās partnerības projekta – Ķekavas apvedceļa – pasūtītājs bija VSIA "Latvijas valsts ceļi", būvdarbus veica privātais partneris "Ķekava ABT", bet projektu izstrādāja "Ceļuprojekts". Ogres Valsts ģimnāzijas skolas un sporta ēkas pasūtītājs ir Ogres novada dome, projektētājs – SIA "Nams", bet būvdarbus veica pilnsabiedrība "MMG". Savukārt Rīgas pils Konventa pārbūves un restaurācijas pasūtītājs ir VAS "Valsts nekustamie īpašumi", projektētājs – "Rīgas pils kastelas projekts" ("Mark arhitekti" un "Sudraba arhitektūra"), bet būvnieks – AS "LNK Industries".

Konkursā "Latvijas Gada inženieris būvniecībā 2023" lielo balvu ieguva AS "A.C.B." inženieris Dzintars Blumers. Nominācijā "BIM speciālists" pirmo vietu ieguva Aiga Daumane ("Firma L4"), par labāko būvdarbu vadītāju tika atzīts Mārtiņš Vilce ("Monum"), bet par inženieri projektētāju – Roberts Norītis ("Projekts 3"), nominācijā "Jaunais speciālists" balvu saņēma Raimonds Leitēns ("Nord X"), bet nominācijā "Projektu vadītājs" – Dāvis Serdāns ("A.C.B.").

Konkursu "Latvijas Būvniecības gada balva" organizē biedrība "Building Design and Construction Council", un tas apkopo labāko paveikto arhitektūras un būvniecības jomā visā Latvijā un arī aiz valsts robežām, ja projektu īsteno Latvijas pilsoņi.

Šā gada konkursam tika saņemti 145 pieteikumi no visas Latvijas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.