Makaroni garšo visiem, un to ēdieni ir vieni no pasaulē iecienītākajiem. Vienkārši pagatavojami, daudzveidīgi un piemēroti gandrīz ikvienai gaumei.
Sastāvdaļas 4 porcijām
Gatavošanas laiks: ~ 30 minūtes
- 500 g cauruļveida makaronu penne
- 500 g tomātu
- 80 g svaigas cūkas krūtiņas
- 2 mazi sīpoli
- 2–3 sarkanā čili pākstis
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes svaigi rīvēta Parmas siera
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- saišķis pētersīļu
- svaigi malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Cūkas krūtiņu sīki sakapā. Čili pākstis notīra, izņem sēklotni un arī sīki sakapā. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā.
Pannā uzkarsē olīveļļu un uz mērenas uguns apcep krūtiņu, pieliek sīpolus, ķiplokus un čili. Visu maisot, sautē aptuveni 5 minūtes. Pievieno noblanšētus un sagrieztus tomātus un 125 ml ūdens, pannai uzliek vāku un mērci vāra uz lēnas uguns 40 minūtes, līdz tā kļūst tumīga.
Lielā sālsūdens daudzumā makaronus izvāra al dente, kā norādīts uz iepakojuma. Pētersīļus nomazgā un lapiņas sakapā. Tad pētersīļus ar sviestu iemaisa mērcē un pēc garšas pievieno piparus un sāli. Makaronus nokāš un sajauc ar mērci. Liek uz šķīvjiem un pārkaisa ar Parmas sieru.
Al dente nozīmē pagatavot makaronus tā, lai tie būtu nedaudz stingri, ne pārāk mīksti vai pārvārīti. Tad tie saglabā formu un spēj absorbēt mērci.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem