Makaroni garšo visiem, un to ēdieni ir vieni no pasaulē iecienītākajiem. Vienkārši pagatavojami, daudzveidīgi un piemēroti gandrīz ikvienai gaumei.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g spirālveida makaronu fusilli
  • 500 g cukīni
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 80 g svaigi rīvēta Parmas siera
  • 60 g sviesta
  • 1 sauja bazilika lapiņu
  • 250 ml olīveļļas
  • svaigi malti melnie pipari
  • svaigi malti sarkanie pipari
  • sāls
Fusilli.

Pagatavošana

Bazilika lapiņas nomazgā un nosusina. Nelielā pannā sakarsē eļļu un bazilika lapiņas cep 1 minūti. Ar putu karoti tās izņem no pannas un nosusina uz papīra dvieļa.

Makaronus vāra al dente lielā ūdens daudzumā, kam pievienots sāls. Tikmēr nomizo un sīki sakapā ķiploka daiviņas. Cukīni nomazgā, nomizo un sarīvē plānās sloksnītēs. Pannā izkausē sviestu un ļauj tam pārklāties ar putām. Pievieno ķiplokus un sautē 1 minūti. Pieliek cukīni sloksnītes un maisot sautē pāris minūšu. Pievieno bazilika lapiņas. Pieber sāli un piparus.

Makaronus nokāš un ieber atpakaļ katlā. Tajos iejauc cukīni un ķiploku maisījumu, kā arī sarīvēto Parmas sieru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem