Viena no klasiskajām ribiņu receptēm - pateicoties čili un ingveram, diezgan pikanta.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg ribiņu
  • 150 ml sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes saldās sojas mērces
  • 1 tējkarote asās čili mērces
  • 1 laima sula
  • gabaliņš ingvera saknes
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Ribiņas pārkaisa ar sāli un pipariem. Ingveru nomizo un izspiež ar ķiploku spiedi sulu. Tad ingvera sulu sajauc ar laima sulu, sojas mērci, medu, aso čili mērci un saldo sojas mērci un katlā maisot uzvāra. Atdzesē.

Ribiņas pārlej ar pagatavoto mērci un liek uz nakti ledusskapī marinēties. Ieteicams vairākkārt apgrozīt, lai mērce vienmērīgi iesūktos.

Tās liek cepamtraukā un 3,5–4 stundas grilē (ne tieši virs karstajām oglēm). Neilgi pirms tam, kad ribiņas gatavas, tās var grilēt tieši virs oglēm – tad kļūs īpaši brūnas un kraukšķīgas. Grilēšanas laikā ribiņas vairākas reizes apslaka ar marinādi.

Grilēšanas padomi

  • Cūkgaļa ir treknāka par liellopa gaļu, tāpēc tā vienmēr būs daudz sulīgāka.
  • Ļoti parocīgas grilēšanai ir cūkas ribiņas un vēdera gabals.
  • Vistas gaļu grilē ar ādu, jo zem tās ir plāna tauku kārta, kas pasargā gaļu no izkalšanas.
  • Ja gaļu pārāk ilgi tur karstumā, no tās iztek visas sulas, un tā piedeg vai kļūst pārlieku sausa.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem