Ja blīvo ogu un cukura masu vāra ilgstoši un plānākā kārtā uz paplātes pakaltē, sagriež mazākos gabaliņos un apviļā cukurā, var pagatavot konfektes.
Sastāvdaļas
- 500 g svaigu aveņu
- 500 g sarkano jāņogu
- 700–800 g cukura
- 1 citrons (sula un nedaudz miziņu – pēc izvēles)
- Pēc izvēles – 1 neliels ābols, papildu pektīnam un struktūrai
Pagatavošana
1. Nomazgā avenes un jāņogas. Jāņogas vari nedaudz saspaidīt vai sablendēt, lai vieglāk izdalās sula.
2. Liec ogas katlā ar nelielu ūdens daudzumu (apm. 100 ml). Ja vēlies marmelādi bez sēkliņām, vāri 10–15 minūtes, tad izberz masu caur sietu.
3. Iegūto masu lej atpakaļ katlā, pievieno cukuru un citrona sulu. Vāri uz vidējas uguns apmēram 20–30 minūtes, līdz tā sāk sabiezēt. Ja vēlies pievienot ābolu, tad sarīvē un pievieno jau sākumā.
4. Pārbaudi gatavību – uzpilini pilīti marmelādes uz auksta šķīvīša. Ja tā stingri noturas un netek, tad marmelāde ir gatava! Ja šķidra, tad turpini vārīt vēl 5–10 minūtes.
5. Lej karsto marmelādi sterilizētās burkās, cieši aizvāko un apgriez uz vāka, līdz atdziest. Uzglabā vēsā un sausā vietā.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem