Pagatavot lielisku siera kūku, kas gan burvīgi izskatās, gan garšo, nav pārāk sarežģīti.

Reklāma

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 250 g sadrupinātu cepumu
  • 125 g kausēta sviesta
  • 1 tējkarote malta kanēļa

Pildījumam:

  • 2 tējkarotes želatīna
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 375 g svaigā siera
  • 50 g pūdercukura
  • 250 g skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • 300 g svaigu aveņu + avenes rotāšanai
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Gatavo pamatni: cepumus, sviestu un kanēli samaisa. Iepilda tortes formā (Ø 25 cm) ar noņemamām malām, izlīdzina un piespiež. Uz 1 stundu ievieto ledusskapī.

Pildījumam želatīnu uzbriedina ūdenī un uz lēnas uguns maisot izšķīdina. Svaigo sieru un pūdercukuru sakuļ viendabīgā krēmā. Pievieno skābo krējumu un citrona sulu un sakuļ. Blenderī zemenes sakuļ biezenī. Ogu biezeni un izšķīdināto želatīnu iemaisa krēmā un vēlreiz sakuļ. Iepilda veidnē uz sagatavotās pamatnes un ievieto ledusskapī vismaz uz 6 stundām.

Pirms pasniegšanas izrotā ar avenēm un pārkaisa ar pūdercukuru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem