Krēmīgais un gaisīgais deserts šoreiz - ar zemenēm, bet var izmantot arī dažādas citas vasaras ogas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 ml saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2,5 tējkarotes želatīna pulvera (vai 4 želatīna plāksnes)
  • 2–3 ēdamkarotes auksta ūdens (ja lieto pulverveida želatīnu)

Dekorēšanai

Zemenes vai dažādas vasaras ogas

Pagatavošana

1. Uzbriedini želatīnu. Ja lieto pulverveida želatīnu, pārlej to ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5–10 minūtēm, lai uzbriest. Ja lieto želatīna plāksnes, tās iemērc aukstā ūdenī uz 5 minūtēm, tad nospied lieko ūdeni.

2. Uzvāri saldo krējumu. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļu. Karsē, līdz sāk vārīties, bet nevāri! Kad redzi pirmos burbulīšus, noņem no uguns.

3. Karstajam krējumam pievieno uzbriedināto želatīnu un maisi, līdz tas ir pilnībā izkusis.

4. Ielej panna cotta masu nelielās glāzītēs, burciņās vai silikona formiņās. Atstāj atdzist istabas temperatūrā, tad pārvieto uz ledusskapi vismaz uz 4 stundām (vēl labāk – uz nakti), līdz masa saželē.

5. Gatavo ogu mērci. Pēc izvēles – zemenes, avenes, mellenes sablendē ar cukuru un citrona sulu.

6. Panna cotta pasniedz ar ogu mērci vai var pārkaisīt ar veselām ogām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem