Klasisko šarloti cep ar skābiem āboliem un pasniedz ar skābo krējumu. Ja ābolus grūti sagaidīt, var pamēģināt cept ar ķiršiem vai arī jebkurām skābām ogām – mellenēm, jāņogām, upenēm, ērkšķogām.
Sastāvdaļas
- ½ kg no kauliņiem attīrītu skābo ķiršu
- 1 tējkarote sviesta
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 glāze kviešu miltu
Pasniegšanai
- Pūdercukurs pārkaisīšanai
- 1 glāze skābā krējuma vai grieķu jogurta
Pagatavošana
1. Apaļu atveramo cepamo formu ieziež ar sviestu. Tad saber no kauliņiem atbrīvotus un notecinātus ķiršus.
2. Pagatavo mīklu. Bļodā olām pievieno cukuru un vaniļas cukuru, puto, līdz izveidojas vienmērīga un vijīga masa. Miltus izsijā caur sietu un pakāpeniski iejauc olu masā. Mīklu lej formā virs ķiršiem. Šarloti cep cepeškrāsnī 175 °C 40 minūtes. Krāsns durvis atver ne agrāk kā 20 minūtes pēc cepšanas sākuma.
3. Kūkas gatavību pārbauda, tajā iedurot koka iesmiņu. Ja iesmiņš pēc izvilkšanas ir sauss un tīrs, tad kūka ir gatava, ja tas aplipis ar mīklu, tad cepšana ir jāturpina. Gatavo kūku atdzesē formā.
4. Kūku pasniedz, pārkaisītu ar pūdercukuru vai ar pūdercukura un kanēļa sajaukumu. Var pievienot skābo krējumu vai grieķu jogurtu. PadomsJa pildījumam izmanto ķiršus, tad tos cepamajā formā var nedaudz pārrasināt ar rumu vai piedrupināt marcipāna drumstalas.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem