Biezpiena plātsmaize allaž būs lielisks risinājums tējas vai kafijas papildinājumam.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg biezpiena
  • 8 olas
  • 75 ml skābā krējuma
  • 250 g cukura
  • 5 ēdam­karotes kartupeļu cietes
  • 2,5 ēdam­karotes vaniļas cukura
  • 100 g ogu (zemenes, mellenes, upenes,var saldētas)
  • 200 g marcipāna

Pagatavošana

Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā. Olu dzeltenumiem pieliek cukuru, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti, skābo krējumu un puto, līdz izveidojas gaisīga masa. To pielej biezpienam, pieber ogas un samaisa. 

Atsevišķi saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā masā. 

Pannu izklāj ar cepamo papīru un vienmērīgi izlīdzina biezpiena masu. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 70–80 minūtes. 

Desmit minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sarīvētu marcipānu. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem