Viena no jauno kartupelīšu receptēm. Jāielāgo, ka pirms cepšanas kartupeļi jānovāra.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 12 nelielu kartupeļu
- 4 šķēles kūpināta šķiņķa
- 2 tējkarotes svaiga timiāna
- 2 tējkarotes svaiga rozmarīna
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
Kartupeļus ar visu mizu novāra mazsālītā ūdenī. Kad izvārījušies, atdzesē un nomizo. Šķiņķa šķēles sagriež strēmelītēs. Rozmarīna un timiāna lapiņas noskalo un sasmalcina. Garšaugus samaisa uz šķīvja. Šajā maisījumā apviļā vārītos kartupeļus, kas sagriezti daiviņās.
Pēc tam kartupeļu daiviņām aptin šķiņķa strēmelītes un sastiprina ar koka irbulīšiem.
Ātri apcep pannā sakarsētā eļļā vai arī cep cepeškrāsnī 225 ºC 10–15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem salātiem.