Viena no jauno kartupelīšu receptēm. Jāielāgo, ka pirms cepšanas kartupeļi jānovāra.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 12 nelielu kartupeļu
  • 4 šķēles kūpināta šķiņķa
  • 2 tējkarotes svaiga timiāna
  • 2 tējkarotes svaiga rozmarīna
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Kartupeļus ar visu mizu novāra mazsālītā ūdenī. Kad izvārījušies, atdzesē un nomizo. Šķiņķa šķēles sagriež strēmelītēs. Rozmarīna un timiāna lapiņas noskalo un sasmalcina. Garšaugus samaisa uz šķīvja. Šajā maisījumā apviļā vārītos kartupeļus, kas sagriezti daiviņās.

Pēc tam kartupeļu daiviņām aptin šķiņķa strēmelītes un sastiprina ar koka irbulīšiem. 

Ātri apcep pannā sakarsētā eļļā vai arī cep cepeškrāsnī 225 ºC 10–15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.