Iespējams, daudzi vēlas nogaršot sparģeļus, bet nezina, kā tos gatavot. Vēl noteikti prātā nav ienācis, ka no ceriņiem var pagatavot atspirdzinošu dzērienu. Lūk, receptes!

Reklāma

Ceriņu dzēriens


Ceriņu dzēriens
.

• 500 g ceriņziedu


• 5 l ūdens


• 800–1000 g cukura


• 600 g saldētu melleņu


Ūdenim pieber cukuru un izvāra sīrupu. Tad pievieno vēsā ūdenī noskalotus ceriņziedus un vāra uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes. Liek klāt saldētas mellenes, kas dzērienam piešķir pilnīgāku garšu un pievilcīgāku krāsu, un pavāra vēl piecas minūtes. Dzērienu nokāš, atdzesē, pievieno laima šķēlītes un ledu, un dzēriens gatavs.


Sparģeļi ar olām un tomātu pesto


Sparģeļi ar olām un tomātu pesto
.

• 400 g zaļo sparģeļu


• 40 g saulē kaltētu tomātu


• 20 g cietā siera


• 20 g Indijas riekstu


• 2 olas


• 20 ml etiķa


• 20 g sviesta


• 30 ml olīveļļas


• 2 daiviņas ķiploka


• 2 timiāna zariņi


• pipari


• sāls


Zaļajiem sparģeļiem noņem mizu un nogriež aptuveni centimetru no resnā gala, liek verdošā ūdenī un vāra divas minūtes, pēc tam apcep sviestā un olīveļļā. 

Uzkaisa sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus un timiānu.


Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un etiķi. Bļodiņā iesit olas un lēnām ieslidina ūdenī. Vāra četras minūtes.


Blenderī liek saulē kaltētus tomātus, tomātu eļļu, cieto sieru, Indijas riekstus un sablendē.


Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.



Rabarberu muss ar vaniļas mērci un ogām



Rabarberu muss ar vaniļas mērci un ogām
.

• 200 g rabarberu


• 60 g cukura


• 200 ml saldā krējuma


• 50 g cukura


• 2 olas baltumi


• 1 laims


• 15 g želatīna


Vaniļas mērcei 


• 200 ml saldā krējuma


• 50 g cukura


• 1 vaniļas pāksts


• 2 olu dzeltenumi


Rabarberiem uzbārsta cukuru, savāra viendabīgā masā. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saldo krējumu ielej katliņā, pievieno vaniļas pāksti, tad, visu laiku maisot, pievieno ar cukuru saputotās olas. Maisa, kamēr sabiezē.


Saldo krējumu saputo ar cukuru un laima miziņu, pievieno rabarberu masu, samaisa, tad iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, lēnām ielej izkausētu želatīnu un visu lej veidnē, kurā ieklāta pārtikas plēve. Kad masa sastingusi, sagriež, liek uz šķīvja un dekorē ar ogām.


Mocarella ar ķiršu tomātiem, redīsiem un mango


Mocarella ar ķiršu tomātiem, redīsiem un mango
.

• 200 g mocarellas siera


• 6 redīsi


• 6 ķirštomāti


• 1 zaļais ābols Grenny Smith


• ¼ mango


Bazilika mērcei 


• 60 ml olīveļļas


• 30 g bazilika


• 20 g ciedru riekstu


• 20 g cietā siera


• 1 laims


• pipari


• sāls


Mocarellu sadala četrās daļās. Mango nomizo un sagriež kubiciņos, ābolu – daiviņās, redīsus sagriež plāni un ieliek ūdenī, lai kļūst kraukšķīgi.


Blenderī ielej olīveļļu, iespiež laima sulu, pievieno baziliku, ciedru riekstus, cieto sieru un sablendē. Pagaršo un pievieno piparus un sāli pēc garšas.


Uz šķīvja kārto mocarellu, redīsus, ābolus, ķirštomātus, mango, zaļumus un pārlej ar bazilika mērci.



Ēdienus gatavojis uzņēmuma Vairāk saules – Catering šefpavārs un ražošanas vadītājs Tomass Godiņš.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.