Izdevniecības "Latvijas Mediji" izdotajā grāmatā "Cepamprieks" meklējiet plašu saturu par dažādiem miltu veidiem, mīklas sastāvdaļām un mīklu gatavošanas paņēmieniem, arī receptes maizei, kūkām, cepumiem, raušiem, plātsmaizēm un citiem gardumiem, kā arī pamatēdieniem ar miltu piešprici. Ieskatam - viena no Lolitas Šelvahas receptēm!
Šokolādes kēksiņi ar dzērvenēm
Sastāvdaļas
175 g sviesta, 175 g pūdercukura, 150 g kviešu miltu, 150 g lielogu dzērveņu, 4 olas, 50 g tumšās šokolādes, 4 ēd. k. kakao pulvera, 1 tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. vaniļas cukura, šokolādes mērce
Pagatavošana
1. Sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, pūdercukuru, kakao pulveri. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Olas sakuļ līdz krēmīgai konsistencei.
2. Sausajām sastāvdaļām pievieno izkausēto sviestu un saputotās olas – tās viegli iecilā. Gatavo mīklu pa vienai ēdamkarotei pilda formiņās un virsū uzliek dažas dzērvenes.
Formiņas jāaizpilda par 2/3, jo cepot mīkla pacelsies un var iet pāri malām.
3. Kēksiņus liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī +180 °C apmēram 20 minūtes.
4. Kad kēksiņi gatavi, tos izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē.