Pildījumam var izmantot arī kūpinātu gaļu. Var likt citus dārzeņus, piemēram, zaļās pupiņas, sparģeļus, kabaci, puravu, burkānus, papriku, brokoļus.

Sastāvdaļas 4 personām

Gatavošanas laiks - 1,5-2 stundas

  • 250 g kviešu miltu
  • 125 g sviesta
  • ola

Glazūrai

  •  5 olas
  • 100 g atsaldētu garneļu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 240 ml piena
  • 320 g Briseles kāpostu
  • 120 g ķirštomātu
  • 10 g rukolas
  • 30 g saulē kaltētu tomātu
  • 5 g piparu
  • 2 ķiploka daivas
  • viens mazs sīpols
  • 10 g citrona sulas

Pagatavošana

Miltus izsijā caur sietu, pievieno izkausētu sviestu, viegli sakultu olu un mīca ar rokām līdz viendabīgai masai. To liek bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī 10–15 minūtes.

Kamēr mīkla atpūšas, nomizo sīpolu un ķiploku, sakapā un viegli apcep uz pannas. Nomazgā Briseles kāpostus, ķirštomātus un rukolu.

Gatavo pildījumu: olas, saldo krējumu un pienu sakuļ viendabīgā masā, pievieno sakapātus kaltētos tomātus, piparus, citrona sulu, apceptos ķiplokus un sīpolus, ķirštomātus, rukolas lapiņas un uz pusēm pārgrieztus Briseles kāpostiņus.

Mīklu izņem no ledusskapja. Uz veltnējamās virsmas uzkaisa nedaudz miltu, lai mīkla neliptu klāt. 

Cepšanai var izmantot jebkāda izmēra un formas pannu – der gan apaļa, gan četrstūraina. 

Mīklu izveltnē ar mīklas rulli, līdz iegūst vēlamo formu, – mīklai jābūt plānā kārtā.

Formā ieklāj cepampapīru, lai mīkla nepielīp, vai viegli ietauko ar taukvielām. Izklāj mīklu un vienmērīgi izspaida. Sadursta ar dakšiņu, lai cepoties neuzpūšas, pārklāj ar folijas loksni. Virs tās var uzbērt kārtu nevārītu pupiņu vai zirņu – tad mīkla būs plāna, neuzpūtīsies un vienmērīgi izcepsies.

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 ºC 5 minūtes. Tad pupiņas nober, noņem foliju un turpina cept vēl kādas 8 minūtes, kamēr mīkla kļūst zeltaini brūna.

Izceptajā pamatnē ielej iepriekš sagatavoto pildījuma masu, pāri kārto garneles un turpina cept 20–30 minūtes 170 ºC, līdz pīrāgs gatavs.

Izņem no krāsns, atdzesē, sagriež un pasniedz galdā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.