Vienkārša un ātra recepte, kur var izmantot arī svaigi lasītas un novārītas sēnes - garšos tikpat labi kā ar sālītām vai marinētām.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 250 g sālītu vai marinētu sēņu
- 300 g ar mizu vārītu kartupeļu
- 100 g marinētu gurķu
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- svaigi malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Nomizotus kartupeļus un marinētos gurķus sagriež kubiņos. Sēnes sasmalcina.
Ja izmanto sālītas sēnes, pirms gatavošanas tās iemērc aukstā ūdenī, lai nav tik sāļas.
Mērcei skābo krējumu sajauc ar majonēzi, pieber piparus un sāli un vēlreiz samaisa. Tad mērci pievieno salātu sastāvdaļām un sajauc. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī, lai garšas savelkas.