Kolrābis pēc garšas līdzīgs kāpostam, pēc formas atgādina rutku vai kāli, bet nav to radinieks. Visvairāk C vitamīna, kā arī beta karotīna un dzelzs ir dārzeņa lapās, protams, vasarā. Tomēr arī tagad no kolrābja var pagatavot ko gardu, piemēram, maigas pankūciņas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g nomizota kolrābja
  • 180 g kartupeļu
  • 55 g kviešu miltu
  • 1 ola
  • 2-3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • pustējkarote sāls
  • pustējkarote maltu melno piparu

Pagatavošana

Kolrābjus un kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Pannā ielej puslitru ūdens, saliek abus dārzeņus un uz lēnas uguns sutina, līdz mīksti. Tad nokāš sietiņā, lai nav lieka ūdens, un nedaudz atdzesē. Saspaida ar dakšiņu un iemaisa zaļumus. Pievieno olu, kviešu miltus, sāli un piparus. Rūpīgi samaisa.

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un cep apaļas pankūkas. 

Ja gatavotu tikai no kolrābja, iznāktu stiprākas, asākas, bet ar kartupeļiem tās ir maigas, aromātiskas. 

Svaigumu piešķir pētersīļa lapiņas.  

Kolrābis.

Padomi

  • Vispiemērotākās garšvielas kolrābjiem ir pētersīļi, baziliks, dilles, lociņi, muskatrieksts.
  • Kolrābjus izmanto pildīšanai ar malto gaļu, tomātiem, sīpoliem, sēnēm.
  • Zupai izmanot ne tikai kolrābja bumbuli, bet arī lapas.
  • Mazie kolrābji būs mīkstāki un sulīgāki.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.