Sātīga un garda recepte. Brokoļos ir nedaudz olbaltumvielu, toties tie bagāti ar minerālvielām. Tāpat kā citi kāpostu ģints augi arī brokolis ir bagāts ar tartronskābi, kas ir klātesoša taukaudu noārdīšanā. 


Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g mazo vistas fileju

  • 2 glāzes vārītu brūno rīsu 

  • 3 ēdamkarotes rīvēta cietā siera 

  • 500 g brokoļu

  • 400 ml buljona

  • 2 ēdamkarotes kartupeļu miltu

  • pusglāze auksta ūdens

  • pusglāze lakto (bez piedevām) 

  • 1 ēdamkarote sojas mērces

  • pustējkarote raudenes

  • pustējkarote bazilika

  • pustējkarote sāls

  • šķipsna maltu melno piparu


Pagatavošana

Sālsūdenī novāra brokoļus 3–5 minūtes. 


Mērcei uzvāra vistas buljonu, kam pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Nedaudz atdzesē. Piejauc sojas mērci, lakto un garšvielas. 


Dziļā cepamtraukā liek novārītos brūnos rīsus, virsū kārto brokoļus, uzlej aptuveni pusi no pagatavotās buljona mērces. 

Tad liek kārtu vistas filejiņu, kas sagrieztas kubiņos, virsū liek pusi rīvētā siera. Lēnām uzlej atlikušo mērci un pārkaisa atlikušo sieru. Kārtojumu liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes.

Padomi!


Kā apēst brokoli


  • Salātos svaigā veidā. Izcili spilgtā zaļā krāsa padara ēdienu vizuāli ļoti baudāmu. Tos sarīvē un pārlej ar vieglu jogurta mērci, pievieno papriku, gurķus, tomātus, ziedkāpostus. 

Brokoļi.
  • Brokoļus īsu brīdi vāra sālsūdenī un strauji atdzesē aukstā ūdenī – tā tie saglabās kraukšķīgumu un košo krāsu. Vārītiem brokoļiem pārkaisa sarīvētu sieru.

  • Brokoļus var sutināt vokpannā nelielā eļļas daudzumā, pievienojot mazliet ūdens. Tie būs gatavi jau pēc 5–7 minūtēm. 

  • Sautējumā brokoļus gatavo kopā ar jaunajiem kartupelīšiem, zirnīšiem, burkāniem, ziedkāpostiem, pupiņu pākstīm. 

  • Brokoļu krēmzupas pagatavošanai var izmantot brokoļu stublājus, bet ziedkopas sarīvēt salātos. Pievieno kartupeļus, saldo krējumu un sablendē. 

  • No garšvielām brokolis draudzējas ar pipariem un muskatriekstu.
  • Brokoļus arī var konservēt un sasaldēt.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.